Fermacell vloerplaten infrezen: de voordelen en werkwijze van deze methode


Fermacell vloerverwarming wordt steeds populairder. Logisch, want vloerverwarming met Fermacell vloerplaten biedt tal van voordelen. Zo zijn de platen brand- en geluidswerend en vochtbestendig.  Op de website van Fermacell vindt u meer gedetailleerde informatie hierover.

Graag leggen we u uit hoe het infrezen van Fermacell vloerplaten door Haki Vloerverwarming werkt en wat de voordelen hiervan zijn.

Hoe werkt infrezen in Fermacell vloerplaten?

Bij het infrezen van vloerverwarming worden er vaak sleuven aangebracht in de dekvloer, bijvoorbeeld een betonnen vloer, door middel van een freesmachine. Vervolgens worden buizen in deze sleuven geplaatst, waar warm water doorheen kan lopen. Dit warme water verwarmt vervolgens jouw huis.

Infrezen in Fermacell vloerplaten werkt net iets anders dan regulier infrezen. Bij infrezen in Fermacell worden fermacell vloerplaten bovenop de ondervloer geplaatst. Hierin worden de vloerverwarmingsbuizen gefreesd met een gecombineerde dikte van 25 millimeter worden. De sleufdiepte is 17 millimeter, waarbij de buizen in een slakkenhuispatroon worden gelegd. Bij het infrezen worden speciale frees- en afdichtingstechnieken gebruikt, die verschillen van het frezen in cementvloeren. Onze vloerverwarmingsspecialisten bij Haki Vloerverwarming kennen de juiste aanpak voor dit proces!

Voordelen van vloerverwarming in Fermacell

Deze methode biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere manieren van infrezen:

  • De vloer wordt snel opgewarmd, doordat de buizen vlak onder het oppervlak liggen.
  • Fermacell is brandwerend, geluidswerend en vochtbestendig.
  • Deze methode is geschikt voor vrijwel alle soorten ondervloeren.
  • Extra geluidsisolatie is mogelijk. Hierbij plaatsen we een 9 millimeter dikke houtvezelonderlaag.

Laat uw Fermacell vloerplaat infrezen

Wilt u uw Fermacell vloerplaat laten infrezen? Bij Haki staan we voor u klaar, ook voor het infrezen van deze specifieke vloerplaten!

Vraag hieronder geheel vrijblijvend een offerte aan.

  • Fermacell vloerverwarming infrezen
  • Infrezen Fermacell ondervloer

Heeft u interesse?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Overige Methoden