Warmtepomp vloerverwarming


Een warmtepomp en vloerverwarming. Het is een goede oplossing om je woning energiezuinig te verwarmen. De energiezuinige en hernieuwbare energie van een warmtepomp gecombineerd met de lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming, maakt het een duurzame combinatie.

Haki Vloerverwarming is gespecialiseerd in het aanleggen van warmtepomp vloerverwarming. Interesse of vragen? Neem contact met ons op.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is, zoals de naam zegt, een pomp die water opwarmt. De pomp haalt water uit de lucht, water of bodem. Het grote voordeel is dat de pomp niet op gas werkt, maar op elektriciteit. Met deze energie wordt het water dat in de pomp zit verwarmt. Dit warme water wordt vervolgens gebruikt om bijvoorbeeld te douchen, in bad te gaan, de wasmachine aan te zetten of voor vloerverwarmingssystemen.

Wist je dat het mogelijk is om je woning te koelen met een pomp in combinatie met vloerverwarming? Bij warme buitentemperaturen kan bijvoorbeeld ingesteld worden dat water van 18 °C door de vloerverwarming heen moet stromen. Dit kan zorgen voor een afname van 4 °C van de kamertemperatuur. Een temperatuur van 18 °C is bovendien de minimumgrens voor het verwarmingswater. Dit om condens op de vloer te voorkomen.

Voordelen

Een pomp bij vloerverwarming biedt interessante voordelen, waardoor dit systeem zeker het overwegen waard is:

  • Laag energieverbruik: Zoals gezegd werken de pomp en vloerverwarming samen erg energiezuinig. Dit omdat een vloerverwarming maar een lage temperatuur nodig heeft. De pomp heeft in vergelijking met bijvoorbeeld een radiator maar weinig energie nodig om in deze lage temperatuur te voorzien. Dit maakt het een duurzame combinatie. Bovendien bespaar je geld op de energierekening.
  • Koelen is ook mogelijk: Zoals vermeld kan de pomp ook koud water door de vloerverwarming heen laten gaan. De gehele ruimte wordt hierdoor gekoeld.
  • Toepasbaar met verschillende vloeren.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze vloerverwarming? Geen probleem, onze medewerkers zijn altijd bereikbaar voor u. Bellen kan via 06-46374732 en mailen via info@hakivloerverwarming.nl.

Op al onze diensten zit een garantie termijn die ingaat vanaf de factuurdatum.

Vloerverwarming en warmtepomp